Klik klik

V . I . P GUEST

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 14, 2012

Kesya lagi

Semalam sambil-sambil takde idea pon..entry panjang lebar jugak..Katanya encik Zarul..haha.. Bukan ape..mula-mula bukak new post..memang tatau nak bebel pasal ape..Bila dah tempek gambar tu..baru lah ade benda nak merapu..Merapu pasal anak-anak pon jadik lah..

Sekarang pon nak merapu pasal anak-anak jugak..Kali nih pasal si kenit Adrina Khalessya tu..Permata hati bonda..

Semalam masa amik kesya kat rumah umi..Kesya syok jer tido..dalam buaian pulak tu..dari kul 3 dia tido..pegi amik dia agak-agak dalam pukul 5..so..dua jam dah tido..bila kejut dia bangun..Mood tersangat lah ok sebab dah cukup tido..Pastu..Umi ada bekalkan Kesya seketul drumstik ayam ngan 2 ketul kuih akok. Sebab sebelum tuh dah makan macam-macam..Pagi-pagi aku bekalkan nasik sebungkus..pastu tah hape umi dia bagi makan...perut pon bulat jer time amik dia semalam..

Pastu balik ambik kakak dekat rumah mak di PCB..dekat rumah mak ade jiran jual sosej bakar tu...budak-budak suka sangat laa sosej tu..yang kecik-kecik tu..3 batang 50 sen jer..So..kakak beli utk dia sendiri 50 sen..adik pon 50 sen..Pastu makan lah dengan rakusnya...Sampai lah malam tu tido pon tak minum susu sebab dah kenyang gila dah time tu..

Paling best malam tu dalam pukul 12 malam macam tu laa..masa tu anak-anak tido kat depan tv..so aku nak angkut masuk tido dalam bilik lah..Sekali Kesya muntah..eeeyeeewwwww....sensorrr... Kuar balik apa yg makan petang tu..Yang paling kelakar.. KESYA MUNTAH..AKU PON MUNTAH SAMA...hahahah...tak penah nih jadi macam ni..muntah berirama...Ok stop...GELI..

Pastu bangun tido pagi nih..awal lagi dia bangun..dalam pukul 6.30 gitu..pastu bangun-bangun jer terus ajak mandi..Muahahah..bagus anak..Lepas mandi..nak pakai baju angry bird okeh.. Ok..ikut sukahati kau lah anak..Teringat pulak yang drumstik ayam tu belom terusik..Terus bagi kat dia..muahahah..takyah banyak cakap..meh kita tengok aksi kenit nih menikmati drumstik..oh sangat lazat ;p


Tau-tau jer nak snap gambar dia..terus cam oh gediknya aku!!





 Waaaa..bestnyaaaaa..




Tengok ayam tu macam menang Grammy Award.." Oh duniaaa...pandanglah aku..penggemar ayam !! "


macam-macam laa budak nih..sekarang nih nakal yang amat...hadoiii laa..takde dia..sunyi laa pulak..macam tak cukup sebelah kaki pulak -__-



2 comments:

  1. alamak mcmana mak boleh muntah sama ni hahaha..gurau2 jer

    ReplyDelete

kalo rase artikel neh best or tak best or hape-hape haje..sile lah kasik teguran buat saye yer :)

Klik klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...