Klik klik

V . I . P GUEST

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, November 24, 2011

Sepetang di Tambatan DiRaja, Kota Bharu

Assalamualaikum..Selamat petang..

Dengar dalam berita pagi tadi..air sungai makin naik..Menandakan kawasan rendah akan ditenggelami air..Semalam lepas jer waktu keje..pegi amik Kesya kat rumah pengasuh dia..Pastu bawak budak-budak tu tengok air sungai..Hhahaha..macam lah takde tempat lain..Yer lahh..anak-anak aku tak biasa tengok air sungai..Kalo tengok pon jauh-jauh jer..So..kitorang pegi Tambatan DiRaja, Kota Bharu..betul-betul tepi Sungai Kelantan..Ramai jugak orang yang datang nak tengok paras air sungai sekarang nih..Kat sini pon kitorang sempat gedik-gedik snap gambar..hahhaha..


Nih pemandangan kat bawah..dekat jer ngan sungai..kami duk kat tingkat atas..Kat atas sejuk kemain..dah macam duk obersea pulak..hahha..kesian kat aku..


Kakak ngan adik..adik jakun giler..huahuahua


Sekarang nih susah betul nak amik gambar budak gedik ni.. 


Hahhaha..kakak..bajet duk korea yehh..Dia kan anak abah..ape abah pakai..itu lah yang dia nak.. 


 Aktif kemain





Sekarang nih kakak dah boleh harap dah...Baru umur 2 tahun 6 bulan..tapi bila suruh dia amik gambar..dah  boleh harap dah..hihihi..

Nak tengok hasik seni kaki tangan kakak tak??lalalla

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Kannn...pandai lah tu..walaupon senget..hhahaha..tengok kenit tuuuu...sibuk dengan payung..haiihhh laaaa...



Makan jer kejenyee

Assalamualaikum..Selamat tengahari..

Alahaiii..hujan..hujan..hujan..Macam nih lah bila musim tengkujuh kan tiba..Yer lah..kita kat pantai timur ni bila akhir tahun jer memang sinonim dengan banjir atau bah..Tapi kalau ikutkan gayanya..mungkin banjir nih takder lah besar mana pon..Tapi bagi penduduk di kawasan agak rendah tu..terasa lah sikit..Kepada korang yang rasa kawasan rumah korang akan ditenggelami air..baik bersiap sedia lebih awal..Sediakan payung sebelum hujan..nanti tak lah basah kuyup kan..heheh..

Bila cuaca pon dah tak menentu..sekejap hujan sekejap reda..maka kesihatan pon jadi tak menentu jugak lah..Aku nih pulak..dari minggu lepas lagi selsema dan batuk..Selasa lepas terpaksa amik MC sebab dah tak larat sangat..Hidung tersumbat..sakit kepala cam pening lalat pon ade jugak..Pastu rehat kat rumah..Tapi bila kita orang perempuan nih dah tak kerja..walaupon sakit..tetap gagahkan diri untuk bangun..Yer lah..anak-anak nak makan ape..Suami nak g keje..So..pagi tu bangun dari tido terus mandi..Siap-siapkan breakfast sikit..

Sebenarnya..dah 2-3 hari jugak lah teringin  nak makan mee sup..Nak buat sendiri..Sebelum ni mane pernah masuk dapur..Kan tinggal serumah dengan mak..semua mak yang sediakan..Heaven kan?? Bila tinggal sendiri..Otometik kena buat sendiri..hhahah..Takpe..selera orang demam nih jarang-jarang jer ade..Selebihnye ke laut..heheh..Jum lah tengok rupa mee sup orang demam tu..hahah...


Mee sup orang demam..Hahha..boley la..
Oke..meh kita zoom sikit lagi...


Tarrraaaaaaa......

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Kebetulan pualk dalam peti ais ade mee..tapi takder sayur..yang ade hanya kobis ngan tomato..Oh yer..dalam peti aku mesti ade tomato..kalo goreng sayur tak lengkap tanpa tomato..hehhe..Pastu lauk pun banyak lagi..aku memang suka beli aluk banyak-banyak..buat stok..senang..nak masak terus capai jer..Ade ayam..udang dan sotong..itu jer..Daging korban suma dah abis..Pastu letak telor 2 bijik..Untuk aku satu dan untuk hubby satu..oke lah tu dari takde pape kann..


Semalam dah start masuk ofis balik..kebetulan pulak aku sorang diri.. practical student tu pulak yang MC..adoii laa..pastu kat ofis ni ada talk untuk lecturer..So ade makan-makan sikit..orang dah ajak..terus malu-malu miaauuu..malu tapi laju jer pegi makan..ahahha..sedap auuwww...siap tapau lagik..hahhaha..dasarrrrrrr...




p/s : orang kata..rejeki jangan ditolak..musuh jangan dicarikkkk...heee




Wednesday, November 23, 2011

I'm proud to be MALAYSIAN!!

Assalamualaikum..Selamat tenghari..

Alhamdulillah..berkat kesabaran..rakyat Malaysia dihadiahkan dengan hadiah yang cukup bermakna..Harimau Malaya tersenyum puas bila dapat menyambar sang Garuda yang angkuh di tempat sendiri..

Bila bukak blogspot jer..rata-rata blogger duk update pasal kemengan Skuad Bawah 23 menewaskan pihak musuh walaupon hanya dengan sepakan penalti 4-3.. Alhamdulillah..sesungguhnya..kemenangan ini adalah untuk seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa,agama,negeri mahupon warna kulit..Benarlah kata peminat bola sepak..Bola sepak menyatukan manusia..Ceewaahhhh...

Apapon pemainan yang menarik sehingga terpaksa di heret ke masa tambahan benar-benar mencemaskan kedua-dua pihak..Appon..sudah menjadi takdir bahawa MALAYSIA yang akan menyarung pingat EMAS. Kenangan manis itu terus terpahat diingitan anak Malaysia.. GELORA BUNG KARNO menyaksikan MALAYSIA BOLEH..!!

I'm proud to be MALAYSIAN..
Allahuakbar!!






Monday, November 21, 2011

Happy Birthday To Encik Khairul

Assalamualaikum..samat petang..

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 21 dah bulan November nih..kejap jer rasa..Baru jerk sambut tahun baru...dah nak sampai ke penghujung tahun dah..Cepat sangat masa berlalu..Kadang-kadang tak sedar pon yang anak-anak pon dah besar..Yang kakak dah boleh ajak berborak dah..Yang adik pulak..makin banyak perkataan yang dah boleh sebut.. Kadang-kadang kelakar pulak bila dengar anak-anak borak sesama dorang...Alaahaaiii..dah besar anak-anak mummy..

Sebenarnye..hari nih jugak lah hari birthday hubby..Tapi takde buat pape pon..Semalam kitorang nak kuar makan bawak budak-budak pegi Mc Donald..Tapi kat Kelantan sekarang nih dah start musim tengkujuh dah..Hujan pon lebat sesangat semalam..Pastu nak kuar rumah pon rasa malas jer..Balik dari keje petang tu kitorang singgah beli satay then tapau balik makan kat rumah jer..Muahahah..giler kejam kan..

Sebelom tido tuh dah wish siap-siap sebab kang tak terbangun pulak tepat pukol 12 tengah malam..Hahhaha..Dulu time muda belia dulu..gigih nih siapkan kad gergasi untuk pakwe..Sanggupp tauuu..pastu buat suprise bagai..Tapi bila dah kawen..dah ade anak sorang..sempat la jugak wish..koman-koman pon celebrate beli kek jerk..Tahun nih..langsung takdak..muahahhaha..Tapi insyaAllah..Malam nih kitorang nak kuar makan..tapi tak tahu lagi katmane..

Kesian laki aii...Maap laa yer..kite kan kesuntukan budget..Sebab lepas pindah rumah nih..banyak duit yang keluar..kelaur macam air paip jer..Nak dapatkan duit..penat keje sebulan tauu..Sadis betull..

Dikesempatan ni..giler gedik..takpe lah sesekali jer..nak wish kat hubby..walaupon tuan punya badan tak penah nak bukak pon blog ni..lagipon..beliau buta IT..lalallala...oke2..tak baik ngutuk laki sendirik..ampunnnn..

Okey..Happy Birthday to u Khairul..Semoga anda diberikan hidayah kesihatan yang baik..umur yang panjang oleh Allah SWT..Semoga dengan bertambahnya umur anda..semakin anda matang dalam mengharungi hari-hari mendatang sebagai seorang suami yang baik dan bapa kepada anak-anak saya yang menjadi idola mereka. Saya bangga mempunyai seorang teman hidup seperti anda..Most important is..nothing gonna change my love for u.. Oke..jiwang sket..






Wednesday, November 16, 2011

Entry paling bosan

Assalamualaikum..Selamat tengahari..

Alahhaiii..berhabuk dah ke..ke dah bersarang blog ni?hahah..okeh..sy sedikit sibuk kat ofis sebab aku kena gantikan sorang staf kat jabatan lain yang bercuti..Kebetulan pulak 2 minggu nih adalah minggu exam..So..agak kelam kabut lah  jadi nye..Jenguk blog pon just hi hi bye bye...Nak hapdate hape pon tak sempat..tambah-tambha pulak ngan takde idea nak share..

So..macamane hari raya korban tahun ni? Meriah ke? kitorang cam biase jer..sebab baru pindah rumah..rumah pon masih tak cukup perkakas..Hari tu kitorang ade lah buat akikah untuk Kesya..tapi tak buat pape pon...just bahagi-bahagi jer daging tu kat jiran-jiran..Pastu yang lebih tu pulak buat makan-makan kat rumah sikit..Jemput kawan-kawan datang kenal rumah..Tu jer..

Ape ekk..Rasanye takde pape kot..Nak tempek gambar..sume dalam pendrive..Komputer yang aku guna skrang nih dah kena jangkit virus dari thumbdrive sape tah..tak berani nak cocok pendrive aku sdiri takut kena jugak..So entry kali ni entry paling bosan kut..Muahahah..

Oklahhh..next time update lagi..Tatta..


Wednesday, November 2, 2011

Contest Anakku Berfotogenik Bersama MamaEma


Jum join..klik banner laju-laju 

2nd time..untuk adik Cha pulak :)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


olololololololo..fotogenik laa sangat..ngan baju tido lagi..muka tak basuh..minum susu..kang lempang kanggg..hahaha...

Nama Anak : Wan Nur Adrina Khalesyya Wan Mohd Khairul Anuar
Nama Ibu : Nora Hasliza Che Nassir
Umur : 1 tahun 4+ bulan


Nak tag

Mama Raisya
Mummy Auni




Contest Anakku Berfotogenik Bersama MamaEma



Klik banner utk join :)

Nak tengok gaya anak guwa berfotogedik genik..

Meh tengok ni..sila jangan muntah~~

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


ololololo..gedik kan anak makk..

Nama Anak : Wan Nur Afrina Safiyya Wan Mohd Khairul Anuar
Nama Ibu : Nora Hasliza Che Nassir
Umur : 2 tahun 5+bln

Nak tag

Kak Zie
Mama Chia


Tuesday, November 1, 2011

GiveAway 2nd Anniversary by MamaRayyan



Nak join GA dari Mama Rayyan pulak..
Sape nak join klik banner laju-laju..

" Selamat hari ulangtahun yang kedua Mama Rayyan..Semoga hubungan yang dibina terus aman harmoni dan berkekalan hingga ke nafas terakhir..Moga-moga kebahagiaan itu milik bersama.. - Amin "

Due Date : 30/11/2011

Nak tag

Mummy Auni
Mama Raisya



U tagged me..i tagged u back..heheh

Assalamualaikum...Selamat tengahari..

Adoiii lah..lama tak update blog..Sejak kebelakang nih idea makin kurang..ntah laaa..nak kata bz ngan keje pon tak jugak..Malas pon ade sikit-skit..lebih banyak blogwalking jer..Huhuhu..

So..sekarang nih..tak penah-penah pon kena tag..ari nih aku kena tag dari Mama Irfan .Trima kasih yer Mama Irfan sebab tag Aya.. :)

Jom kite gedik-gedik jawab soklan dari Mama Irfan ni..


1. Apa benda yang korang nak sangat beli (dalam target)

Jawapan : Iphone 4s / blackberry / dslr..heheh..tapi tak reti guna..sebab skrang tgh hot & meletop kan..harus lah pasang angan-angan nak rembat satu..


2. Binatang apa yang paling korang geli.

Jawapan : cacing / ulat / lintah dan seangkatan dengan spesis geli-geli nih..hadoiiii...

3. Percutian impian korang kat mana?

Jawapan : ofkos lah oversea..kat mane yer?? Harus lah kota cinta..Paris?? ye ke kota cinta?? Tapi kalo dapat pegi dalam negara pon oke jugak..terutama kat pulau-pulau..hehe

4. Korang rasa badan korang maintain, makin kurus atau terlebih? hehe..soalan cepumas

Jawapan : amboiii soklan..tau-tau jer..opkos lah makin tembam..kata anak dua..eh tp blogger pemes ames tuh..anak dua..tp bodi kerengga..camane tu?? -_-"

5. Sifat seorang sahabat yang korang sangat x suka

Jawapan : baik depan..blakang kita hantu..

6. Korang nak anak berapa, dan jantina apa?

Jawapan : sekarang dah dua..nak lagi 3..dua lelaki..dan sorang lagi pompuan..jadik 5 semuanye..Insyaallah..anak ramai..murah rezeki kut..

7. Hujung minggu korang selalu buat apa

Jawapan : kitorang selalu kuar jenjalan..tak kira ke mana..tp kadang-kadang ade jugak lepak kat rumah..masa tuh time hubby kena keje lah..

8. Korang kerja apa skang

Jawapan : Pembantu Tadbir di USM Kubang Kerian Kelantan.

9. Korang tinggal kat mana skang? Kenapa tinggal situ?

Jawapan : Kota Bharu..baru jer pindah..menyewa sendiri..sebab lebih privacy dari tgal dengan orang tua..lebih independent..

10. Apa yang korang rasa korang perlu berubah?

Jawapan : ape yer?? mungkin perangai kut..kadang2 sy nih keras kepala..suka sentap..ahahah..kadang-kadang jerrrr...

11. Pasangan korang suka makan apa?

Jawapan : dia sume pon makan..tapi kalo Kari Terung ngan kangkung goreng belacan memang laju jer dia makan..heheh..


Okeh..settle dah..Sekarang nih sape yang nak tag balik ni?? Sonok gak kan main jawab-jawab soklan macam ni..Boley buat ilang stress..Heheh..

Kali nih..meh jawab soklan aku pulak..

1. Handphone pertama korang beli dan jenama apa
2. Jatuh cinta umo bape?? tak kira cinta monyet ke..cinta tupai ke..yang first skali tu..hehe
3. Jika diberi pilihan untuk bela haiwan liar..haiwan ape yang jadi pilihan anda?
4. Kerata impian anda
5. Di mana tempat pertama korang jumpa pasangan korang?
6. Tarikh di ijab kabul / Tarikh jumpa bf/gf
7. Nombor yang paling digemari..kenapa?
8. Karekter anda bagaimana
9. Cita-cita anda masa kecik dulu apa..dan sekarang adakah cita-cita anda tercapai?
10. Pasukan bola sepak malaysia yang diminati?


rasanya cukup dah kut 10 soalan nih..sekarang nak tag

Mummy Auni
Mama Raisya
Mama Emma
Ibu Asyraf
Mama Rayyan
Mama Irfan - tag balik
Dan sesape yang sudi menjawab..silakan..heheh





Klik klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...