Klik klik

V . I . P GUEST

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, September 4, 2011

Pesyen di hari raya

Assalamualaikum..Samat petang..

Hai uols..masih dalam mood raya ke? Ewah ewahh..aku dah setart keje dah..Maklumlah..cuti raya dah 3 ari dapat percuma..tambah ngan hujung minggu.dah jadik 5 hari..cukup lah tu..raya lama-lama pon takde nak pegi mane pon..sengeh kat umah jer..Ehh..tak jugak..aku kan bangsa suka bejalan..Tak lekat kat umah..celik mata terus mandikan anak-anak..pastu aku pulak siap-siap..pastu kuar pegi jenjalan kat umah sedara mara ngan kengkawan..Open house sana sini..kenduri kendara pon tak lupa jugak..Kata raya kan..harus lah*

Alhamdulillah..sonok gak raya tahun nih..Kitorang sedondon sedondan..Sampai mak aku..kakak aku dan adik ipar aku pulak naik bebulu bijik mata dorang..asik laa sama jer anak beranak..Ofkos lah..kata sehati sejiwa..gitu..muahahah..

Dah nama pon raya..masing-masing dok melaram ngan baju raya jer lah..same gak lah ngan kami..walaupon gambaq bughok..tetap jugak nak menempel kat sini..ke ada yang menyampah kat i? auww auww..bajet hot..yer lah..mak bughok..tempek gambar pon tetap nampak bughok..tempek pulak kat blog bughok jer..sob sob sob..tapi..mak tak heran..nak jugekk...hua huaa huuaa


Nih pesen baju raya kami pada pagi raya pertama..Biru turquoise..mak aihh..baru teringat yang tahun nih ramai lah pulak pakai biru..tapi takpe lah..dah nasib dah..hahahha...padahal aku beli tudung awal-awal lagi..pastu kalut duk cari baju nak match ngan baju..nasib baik jumpa..kain anak-anak pon sama..beli jer kain cotton..lembut jer..tak panas..dorang pakai baju kurung sampai petang..dah berpeluh-peluh..melekit-lekit..balik rumah terus mandi dan tido kepenatan..heheh..


Nih pesyen raya kedua..alamak..gambar gelap lah pulak..nih pon sama jugak..beli tudung dulu..pastu last minute carik baju nak match ngan tudung nih..nasib baik jumpa..tapi mahal sikit (bagi aku laa)..pejam mata jer masa nak bayar..nak melaram punya pasal..laki pon dah bagi green light jer..terus sambar tapi dalam hati 50-50..tapi takpe..janji puas hatiiii..anak-anak pulak baju beli kat F.O.S jer..rm30 3 helai..kuakk kuaakk kuakk..giler murah..


ok..hari raya ketiga kami koboi jer..bleh tak pegi beraya pakai t-shirt..laki aku suruh pakai t-shirt..dah..baju kurung purple takde..takkan nak pegi beli baju kurung?? Ko ingat aku cop duit??? muahahah..tu jer lah kut..kang tempek gambar banyak-banyak kang muntah pulak..dah laa tuan bughok..gemok plak tu..sob sob sobbb...

So..korang ape cer? Raya best tak? cepat-cepat lah hapdate..kata nak melaram ngan baju raya..kann..* Aku nak cuci mata gak nih..hihihi


9 comments:

  1. tu laa..last minute baru dapat idea..hihi

    ReplyDelete
  2. cantik baju raya ahari ke-2..huhuhu..jeles2...kitorg thn ni xde sedondong pn raya ke-2....kui..kui...xsyok sgt pn...

    ReplyDelete
  3. heheheh..tengkiu2..
    muahahha..berbaloi lah kalu gitu gak..

    ReplyDelete
  4. kami pn samer, rayer ke-2 dh jadik koboi ;p

    ReplyDelete
  5. takpe..koboi pon..raya tetap raya..kann.. ;p

    ReplyDelete
  6. masih sedodon :)

    **kb kt kg sireh sebelah hubby..sebelah kita kt bunut payung

    ReplyDelete
  7. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete

kalo rase artikel neh best or tak best or hape-hape haje..sile lah kasik teguran buat saye yer :)

Klik klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...